zwarte achtergrond

KidsRun

Op woensdagmiddag 5 juni wordt in het centrum van Nijkerk de KidsRun georganiseerd, waarbij 2Bfit zorgt voor de run en de clinics. Het jeugd- en jongerenwerk zorgt voor ondersteuning in de vorm van sport- en spelactiviteiten, springkussen en de muzikale ondersteuning. Met een gezamenlijk flyer wordt deze activiteit gepromoot, zodat de doelgroep goed op de hoogte is van dit evenement.

Nationale buitenspeeldag

Dit jaar wordt de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 12 juni gehouden. In Hoevelaken staan we langs de Kantemarsweg tegenover Blits en vanuit Chill-Out zijn we actief op het handbalveld van Voice aan de Watergoorweg in Nijkerk. Op deze dag worden er meerdere springkussens neergezet. In Hoevelaken worden waterspelen georganiseerd en in Nijkerk worden er door Nijkerk Sportief en Gezond sportelementen toegevoegd. Daarnaast organiseert Streams tijdens de buitenspeeldag een activiteit waarbij de kinderen een stempel kunnen halen bij elke activiteit en daarvoor door Streams worden ze met een prijsje worden beloond. We hopen dat het dit jaar prachtig weer wordt en alles door kan gaan.

Straatvoetbaltoernooi

Het Straatvoetbaltoernooi is op 22 mei jl. voor het 13e jaar met een grote opkomst van 12 teams op het voorterrein van het jongerencentrum Chill-Out van start gegaan. De voorrondes worden gespeeld in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. De finale is op woensdagmiddag 10 juli 2024 op het terrein van handbalvereniging Voice in Nijkerk. Bij straatvoetbal spelen de kinderen twee tegen twee tegen elkaar. Het zijn dynamische potjes voetbal, die steeds een paar minuten duren. Het is de moeite waard om de wedstrijden en de finale te bezoeken en de teams aan te moedigen.

Olympische Summer Experience

De Bibliotheek en de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk organiseren gezamenlijk de Olympische Summer Experience. In de maanden mei, juni en juli vinden er in aanloop naar de Olympische Spelen Workshops over Voeding, Tafeltennis, Badminton en Boogschieten plaats. Deze activiteiten worden vanuit Topsport Gelderland begeleid door (oud)topsporters die ervaring hebben met de Olympische Spelen. De hele agenda met de beschrijving van de workshops, de locaties en de data de websites vind je op de websites van de Bibliotheek en het Jeugd- en Jongerenwerk Nijkerk en de sociale media.

Flyer OSE 4 juni badminton.jpg