top of page
zwarte achtergrond

Sportief en gezond

Sporten en een gezonde levensstijl is ontzettend belangrijk. Om die reden hebben wij als Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Nijkerk een samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Nijkerk Sportief & Gezond gesloten om bewegen en goede voeding onder de jeugd en de jongeren te stimuleren. Kijk ook op de website van NSG voor meer informatie. www.nijkerksportiefengezond.nl

Ondersteuning nodig?

 

Gebiedsteam!!!

Zit je niet lekker in je vel, Heb je problemen thuis, op school, met je vrienden of gewoon met jezelf dan is het belangrijk dat je erover praat. Dat kan natuurlijk altijd in Blits of Chill-Out. Maar in Nijkerk zijn er ook vier gebiedsteams die jou kunnen helpen. In een gebiedsteams zitten professionals die samen met jou kijken waar ze je kunnen ondersteunen, zodat het weer beter met je gaat. Contact met een gebiedsteam kan worden gelegd via het jongerenwerk maar ook via de website van de gemeente Nijkerk. www.nijkerk.eu  (telefoon 14033). Problemen waarvoor de jeugd en jongeren zich bij een gebiedsteam kan melden zijn: loverboy’s, huiselijk  geweld, alcohol en drugsverslaving, religie, pesten, vandalisme, geweld, verkrachting en aanranding, angsten, fobieën etc.

Wegwijzer Nijkerk

Op de Wegwijzer vindt je de digitale sociale kaart. Hier vindt u gegevens van een breed scala aan organisaties en verenigingen die actief zijn in de gemeente Nijkerk. Als je hulp nodig hebt in de gemeente Nijkerk krijg je hier een mooi overzicht van waar je terecht kan! www.wegwijzernijkerk.nl

Eenzaamheid

Iedereen voelt zich wel eens alleen of eenzaam. Misschien voel jij dit ook wel eens, als iemand niet met je om wilt gaan. Maar ook als je onder vrienden bent, kun je je alleen voelen. Wanneer je deze gevoelens vaak hebt, kan het een probleem voor je worden.

Wil je alle informatie over dit thema ga dan naar:

https://www.sigma-nijkerk.nl/eenzaamheid/ik-ben-onder-de-18-en-voel-mij-eenzaam/

Drugs

Eén op de tien jongeren die drugs uitproberen komt er uiteindelijk mee in de problemen. Er is maar een manier om niet in de problemen te komen: niet uitproberen.
Wie toch in de problemen komt, kan terecht bij:
- Jongerenwerk Nijkerk
- De huisarts
- Vrienden
- www.alcoholinfo.nl
- www.drugsinfo.nl
- www.victas.nl

MoneyFit

Als je als jongere of jong volwassenen moeite hebt met rondkomen en geldproblemen hebt, vraag dan zo snel mogelijk om hulp. Praat met je ouders of met je zorgcoördinator op school. Lukt dit niet of mis je nog wat informatie kijken op moneyfit.nl/Nijkerk. MoneyFit is een website voor en door jongeren over geld. Via de site kun je ook appen of mailen als je (geld)vragen hebt!

Ben je het overzicht in je geldzaken even helemaal kwijt? Vraag dan hulp van een MoneyFitMaatje! Die denkt met je mee en helpt je weer op weg. Dat is helemaal gratis en kan gewoon bij jou in de buurt! Je staat er echt niet alleen voor!

 

Een MoneyFitMaatje aanvragen kan via Moneyfit.nl/contact/ of 06-57835460 of schuldhulpmaatje@nijkerksdiaconaalberaad.nl.

moeneyfit Nijkerk copy.jpg
bottom of page