top of page
zwarte achtergrond

Nieuws

Cursusaanbod

___________________________________________________________________________________

Rots en Watertraining (start op maandagavond 22 januari 2024!!)

 

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk biedt, in samenwerking met het Preventie Interventie Team (PIT) van de Gemeente Nijkerk, “Rots en Watertrainingen” aan. De jeugd in de leeftijd van 10-13 jaar kan de training gratis volgen bij het jeugd- en jongerencentrum Chill-Out aan de Watergoorweg 42a in Nijkerk.

 

​Tijdens de training leert de jeugd spelenderwijs de nodige sociale vaardigheden aan, ontwikkelen ze hun zelfvertrouwen en leren ze in een groep te bewegen en zichzelf te zijn. Door samen te bewegen en te sporten met respectvolle en eerlijke regels, wordt er een basis gelegd om samen met anderen te werken en te leven.  De “Rots & Water” training bestaat uit 10-wekelijkse sessies. Om een veilige omgeving te creëren bestaan de trainingen uit dezelfde groep kinderen, met maximaal 10 deelnemers per cursus.

 

De voorjaarstraining is op maandag 29 januari 2024 gestart. Mocht je over de Rots & Watertraining zelf nog vragen hebben of je al willen aanmelden voor de najaarstraining in 2024, neem dan contact op met Robert den Hartog, e-mail info@jongerenwerknijkerk.nl.

 

 

___________________________________________________________________________________

 

Huiswerkondersteuning

Jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar kunnen huiswerkondersteuning krijgen, in de vorm van hulp bij het plannen en organiseren van het huiswerk. Dit kan in de jongeren- centra Blits, in Chill-Out en/of in de Bibliotheek. Op dit moment zijn er al een aantal jongeren in Chill-Out die hier gebruik van maken.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Na de aanmelding koppelt het jeugd- en jongerenwerk een studie-buddy aan een jongere. Dit is vaak een stagiaire, maar het kan ook een vrijwilliger zijn. Regelmatig is er een gesprek om samen het huiswerk te plannen en bij te houden of dit goed gaat. Als er inhoudelijke vragen zijn, kan deze buddy meedenken om samen een antwoord te vinden. Een buddy kan ook overhoren. We zijn blij voor elke jongeren die we hiermee kunnen ondersteunen en op weg kunnen helpen.

 

Jongere over de huiswerkondersteuning

‘We zien elkaar elke week in de bieb. We bespreken de planning en het huiswerk waar ik moeite mee heb. We denken dan samen na over hoe ik dat het beste kan aanpakken en oplossen. Het helpt dat er iemand is die met mij meedenkt. Zo houd ik me ook beter aan mijn planning. Het is fijn dat deze studie-buddy dezelfde ervaringen had als ik met huiswerk maken.’

 

Aanmelden

De deelname is gratis voor jongeren tussen de 10 en 18 jaar die wonen in de gemeente Nijkerk. Wil je meedoen of meer informatie over de huiswerkbegeleiding?

Mail dan naar info@jongerenwerknijkerk,.nl onder vermelding van ‘Huiswerkondersteuning Nijkerk’ of kom langs in jongerencentra Blits of Chill-Out. Let op: er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

___________________________________________________________________________________

Buddy

Tieners tussen de 10 en 18 jaar kunnen een buddy krijgen. Dit is voor tieners die weinig vrienden hebben, somber zijn of worden gepest. Een buddy is een vrijwilliger, stagiaire of een andere bezoeker van de jongerencentra Chill-Out in Nijkerk of Blits in Hoevelaken. Bij een aanmelding gaan we op zoek naar iemand met dezelfde interesses, die naar deze tiener wil luisteren.

 

Wat is een buddy?

Een buddy is iemand van 10 t/m 18 jaar met dezelfde interesses, die wil luisteren naar een leeftijd- genoot en die elke week kan afspreken.

 

Jongen (14) over zijn buddy

‘We spreken elke donderdag af in Chill-Out. We gamen, poolen en darten. Daarna drinken we vaak iets aan de bar. We bespreken hoe de afgelopen week van beiden is verlopen. Het is fijn om dit wekelijkse contact te hebben.’

___________________________________________________________________________________

Op een gezonde manier gamen

De training “Op een gezonde manier gamen” is bedoeld voor de jeugd en jongeren tussen de 10 en 16 jaar die veel gamen! Ze leren omgaan met tijdsplanning, ze leren samenwerken en ze leren wat gezond gamegedrag is. De training past bij hun belevingswereld en ze kunnen zich ontwikkelen in de wereld van esports en gaming. Voor het leren samenwerken is de eindopdracht: het opzetten van een eigen toernooi. Samenwerken komt hier goed van pas. Daar worden ze in uitgedaagd. Het gezond gamen is een project wat het jeugd- en jongerenwerk heeft samengesteld met Topsport Gelderland en het Esports Talent Center Gelderland, waarbij de jongeren begeleid worden door de beste trainers die in Nederland beschikbaar zijn. 

Het is een training van vijf dagdelen.

 

Het programma voor de training is als volgt:

Dag 1 (Bij Jongerencentrum Chill-Out)

 • Algemene introductie door Donny Stumpel.

 • Max van Kuijpers over Stichting Gezond Gamen, vanuit oogpunt esports en talentontwikkeling (in combinatie met gebalanceerde leefstijl).

Dag 2 (Bij Jongerencentrum Chill-Out)

 • Gamen onder begeleiding van Max van Kuijpers. De nadruk ligt op vaardigheden die ook buiten het gamen van belang zijn: communiceren, samenwerken, kritisch denken, etc.

 • Ruben Been over evenementen in gaming. Samen aan de slag voor opzetten eigen toernooi.

Dag 3 (Bij Jongerencentrum Chill-Out)

 • Algemene introductie door Donny Stumpel.

 • Ruben Been vervolgt de toernooivoorbereiding met de deelnemers.

Dag 4 (Bij Jongerencentrum Chill-Out)

 • Toernooiuitvoering.

 • Afsluiting door Milo van Heuchten. Interactieve presentatie over het werkveld in esports/gaming. Een verhaal vanuit eigen ervaring met verslaving.

Dag 5 (Op Papendal/Esports Talent Center Gelderland)

 • Ouders zijn welkom.

 • Afronding en achtergrond Esports Talent Center Gelderland door Donny Stumpel.

 • Toppersverhaal door Senne Woudt (FIFA) en Ryan Mertens (Valorant).

 • Games ervaren (FIFA, Valorant, eRacing, VR).

 

De trainingsdagen
Vanaf tien inschrijvingen gaat de training van start. De bijeenkomsten zijn op dinsdag van 18.00-20.00 uur. Deelname aan de training is gratis voor inwoners van de gemeente Nijkerk.

 • 21 mei 2024

 • 28 mei 2024

 • 4 juni 2024

 • 11 juni 2024

 • 18 juni 2014

Opgeven kan via www.pitnijkerk.nl

_____________________________________

bottom of page