top of page
zwarte achtergrond

Nieuws

Cursusaanbod

___________________________________________________________________________________

 

Ondersteuning bij planning van Huiswerk.

Sommige jongeren op de middelbare school tussen de 12 en 16 jaar hebben moeite bij het plannen van hun huiswerk. Om hen daarbij te helpen biedt het jeugd- en jongerenwerk in Blits en Chill-Out ondersteuning bij het plannen en organiseren van het huiswerk in sessies van maximaal 4 keer 1 uur. 

 

Hoe gaat het in zijn werk 

Na de aanmelding koppelt het jeugd- en jongerenwerk een jongere aan een studie-buddy. Dit is vaak een stagiaire, maar het kan ook een vrijwilliger zijn. In maximaal vier gesprekken wordt de planning van het huiswerk besproken en bijgehouden of dit goed gaat. Als er inhoudelijke vragen zijn kunnen we mee kijken hoe je daar mee om moet gaan of wie je daarvoor kan benaderen. Let op: de studie-buddy geeft geen inhoudelijke huiswerkbegeleiding.

 

Een jongere over de huiswerkplanning

‘We hebben elkaar vier keer gezien. We bespreken de planningen en denken samen na over hoe ik dat het beste kan aanpakken. Het helpt dat er iemand is die met mij meedenkt. Zo houd ik mij ook beter aan mijn planning en lukt het me nu om het zelf te doen”.

                                                                                                                                                           Aanmelden
De deelname is gratis voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar die wonen in de gemeente Nijkerk. Wil je meedoen of meer informatie over de huiswerkplanning? Mail dan naar onze coördinator/ jongerenwerker Robert den Hartog  info@jongerenwerknijkerk.nl onder vermelding van ondersteuning bij Ondersteuning Huiswerkplanning of kom langs bij Blits of Chill-Out. Let op: er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

___________________________________________________________________________________

​

Ondersteuning door een Buddy

Sommige jongeren in de leeftijd van 10 en 18 jaar hebben weinig vrienden, zijn somber zijn of worden gepest. Om hen daarbij te helpen biedt het jeugd- en jongerenwerk de jongere in Blits en/of Chill-Out ondersteuning door ondersteuning van een buddy. Een buddy is een vrijwilliger, stagiaire of een andere bezoeker van de jongerencentra Chill-Out in Nijkerk of Blits in Hoevelaken. Met deze activiteit willen we voorkomen dat er ernstige problemen ontstaan en jongeren in een hulpverleningstraject belanden.

 

Hoe gaat het in zijn werk

Bij een aanmelding gaan we op zoek naar iemand met dezelfde interesses, die naar een leeftijdgenoot wil luisteren. Meestal ontstaat dit in de jongerencentra Blits of Chill-Out, maar ben je niet bekend met het jeugd- en jongerenwerk neem dan contact met ons op dan gaan we samen kijken wat er mogelijk is.

Let op: De ondersteuning door een buddy is niet bedoeld voor jongeren met meervoudige problemen zoals gedragsproblemen, depressiviteit, die professionele ondersteuning nodig hebben. Deze jongeren worden door ons doorverwezen naar Sociaal Team van de Gemeente Nijkerk.

 

Wat is een buddy?

Een buddy is iemand van 10 t/m 18 jaar met dezelfde interesses, die wil luisteren naar een leeftijdgenoot en die elke week kan afspreken.

 

Een jongere over zijn buddy

‘We spreken elke donderdag af in Chill-Out. We gamen, poolen en darten. Daarna drinken we vaak iets aan de bar. We bespreken hoe de afgelopen week is verlopen. Het is fijn om dit wekelijkse contact te hebben.”

 

Aanmelden
De deelname is gratis voor tieners tussen de 10 en 18 jaar die wonen in de gemeente Nijkerk.

Voor de start is het belangrijk om te formuleren met welk doel de jongere het buddy traject ingaat en wordt het te volgen traject besproken. Voor een intakegesprek kan de jongere of zijn/haar ouders contact opnemen met onze coördinator/jongerenwerker Robert den Hartog, info@jongerenwerknijkerk.nl

​

___________________________________________________________________________________

Op een gezonde manier gamen

​

De training “Op een gezonde manier gamen” is bedoeld voor de jeugd en jongeren tussen de 10 en 16 jaar met een gameverslaving. Ze leren omgaan met tijdsplanning, samenwerken en leren wat gezond gamegedrag is. De training past bij hun belevingswereld en ze kunnen zich ontwikkelen in de wereld van esports en gaming. Voor het leren samenwerken is de eindopdracht: het opzetten van een eigen toernooi. Samenwerken komt hier goed van pas. Daar worden ze in uitgedaagd. Het gezond gamen is een project wat het jeugd- en jongerenwerk heeft samengesteld met Topsport Gelderland en het Esports Talent Center Gelderland, waarbij de jongeren begeleid worden door de beste trainers die in Nederland beschikbaar zijn. 

​

Gelet op het succes van de training in 2024 hopen wij als Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk in 2025 weer een training te kunnen verzorgen maar dit is nog onzeker en we wachten op een gesprek met de gemeente om hier concrete afspraken over te maken. Zodra hier meer duidelijkheid over is, zullen wij dit via de pers en sociale media bekend maken.

bottom of page