top of page
zwarte achtergrond

Activiteiten

 

Inloopmiddag:

Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag is er een “open inloop” voor de jeugd en jongeren.     We zijn op deze middagen geopend tussen 14.00-17.30 uur. De jeugd en jongeren kunnen vrij in- en uitlopen, chillen, lezen, huiswerk maken, spelletjes doen, computeren, etc. Het is een gezellige en ontspannen manier om elkaar in de jongerencentra Blits en Chill-Out te ontmoeten en bij te praten. De beroepskrachten, vrijwilligers en stagiaires zijn bekend met het spelmateriaal en zij kunnen de materialen aan de jongeren verstrekken en uitleggen. Ook beheren zij de bar en de muziek, schenken koffie en alcoholvrije drank jes, geven aandacht aan de bezoekers en zorgen dat de sfeer gemoedelijk blijft.

 

 

Inloopavond:
Op maandag- en woensdagavond is er in Blits in Hoevelaken en op woensdag- en donderdagavond in Chill-Out in Nijkerk een “open inloop” tussen 20.00-22.00 uur. Deze avonden worden begeleidt door een beroepskracht ondersteund door een vrijwilliger en/of een stagiaire. Om diverse groepen binnen te krijgen hebben we avonden met verschillende invalshoeken, zoals een hiphop avond, een hardcore avond, een meidenavond, etc.

 

 

Jongerenactiviteit:

Verspreid over het jaar worden er activiteiten speciaal voor de jongeren van 14-18 georganiseerd.  Hierbij moet worden gedacht aan: een toneelspel, playbackshow, dropping, zwemmen, poolbiljarten, tafeltennis- en darttoernooien, maken van hennatatoeages en maskers, schminken en voorlichting (seks, drugs, uiterlijke verzorging, enz.). De vrijwilligers en stagiaires zijn onder supervisie van de beroepskracht(en) verantwoordelijk voor het bedenken, voorbereiden en uitvoeren van de jongerenactiviteit. De vrijwilligers en stagiaires moeten in staat zijn en het leuk vinden om leiding te geven aan de jeugd en de jongeren.

 

 

Jeugdactiviteit:
Elke woensdagmiddag wordt er voor de jeugd voor groep 7 en 8  een speciale middag georganiseerd, waarin iedere week een andere activiteit centraal staat. De activiteit vindt plaats tussen 14.00 en 16.00 uur. Voorbeelden van deze activiteit zijn: darten, tafeltennis, speurtocht, pepernoten bakken etc. Van 16.00-17.00 uur hebben we een inloopmiddag, maar dan alleen voor de jeugd.

 

 

 

Thema avonden:

Elke laatste vrijdag van de maand is in Blits Hoevelaken en Chill-Out Nijkerk het “Fris café” geopend en we organiseren daarbij een speciale thema avond. Hierbij moet worden gedacht aan thema’s als: herfst/winter/lente/zomer, streetdance, black & white, valentijnsdisco, horrorfeest, glitterparty, scholierenfeest, etc. We hebben er bewust voor gekozen om één keer 1x per maand een thema avond te organiseren, omdat er op deze avonden minimaal drie vrijwilligers aanwezig moeten zijn: één voor de entree, één voor de bar en één voor het discomeubel. De vrijwilligers en stagiaires moeten daarbij inspelen op de wensen van de deelnemers, maar er tegelijkertijd voor zorgen dat de sfeer goed blijft.

 

 

Verjaardagsfeestjes:
Aangezien het niet voor iedereen mogelijk is om zijn of haar verjaardag thuis te vieren bieden wij als Stichting Jeugd- en Jongerenwerk de mogelijkheid om op vrijdagavond een verjaardag of een ander feestje in Blits of Chill-Out te vieren. Daarvoor gelden een aantal voorwaarden en moet er vooraf een contract worden getekend. Voorwaarden zijn dat er geen alcohol mag worden geschonken en geen drugs mag worden gebruikt. Er moeten minimaal 15 personen deelnemen en de kosten bedragen € 4,= per persoon.
Voor meer informatie kun je bellen met Blits tel. nr: 033-2587206 of Chill-Out tel.
Nr: 033-2585256.

Bijzondere activiteiten.
Los van de bovengenoemde activiteiten worden er door het jeugd- en jongerenwerk ook bijzondere activiteiten georganiseerd. Hierbij moet worden gedacht aan het jaarlijkse Straatvoetbaltoernooi, de Buitenspeeldag, de Koningsdag, de Dodenherdenking, het Oud en Nieuw feest, de talentenjacht en het verzorgen van presentaties in het kader van vandalisme, zinloos geweld, alcohol en drugs, etc.

Voor een aantal activiteiten zoals het project “Aanpak per kern van Fris Valley” (alcohol en drugs) en de jaarlijkse Buitenspeeldag krijgen we incidentele subsidies van de gemeente Nijkerk en andere activiteiten zoals het straatvoetbaltoernooi worden door de Woningstichting Nijkerk en/of de Stichting Nijkerk Sportief en gezond gesponsord. Alle activiteiten worden door de jongerenwerkers georganiseerd

Activiteiten voor jongeren met autisme en/of AD(H)D.
Op donderdag wordt er voor jongeren in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar in samenwerking met de ouders een speciale activiteit voor deze doelgroep in Blits en Chill-Out georganiseerd. Het gaat om de jeugd en jongeren met een lichte vorm van autisme en/of AD(H)D, die moeite hebben om in een grote(re) groep te functioneren. De activiteit vindt plaats tussen 18.00 en 19.30 uur en worden helemaal afgestemd op de wensen van deze bijzondere doelgroep. 

bottom of page